Film & Dans Talent Talk – Pop Up Cinema ism DansBrabant

Op vrijdag 10 mei zijn filmregisseur Ramón Gieling en choreograaf Pim Veulings te gast bij Moving Futures in de Talent Talks van Pop Up Cinema. Aan de hand van filmfragmenten, overtuigingen, herinneringen en toekomstdromen gaat Meike van Zandvoort met hen in gesprek. Het belooft een mooi interview te worden, liet ze ons al weten, over muziek, de invloed van Forsythe, groot denken, het vinden van een gezamenlijke taal, poëzie en musical. En het zal vast ook over dans gaan.

Afgelopen april hielden filmregisseur Ramón Gieling – die eerder o.a. de veelgeroemde documentaire Johan Cruijff: En un momento dado maakte en choreograaf Pim Veulings audities in de studio’s van DansBrabant, op zoek naar dansers voor Ramóns nieuwste film Poor Boy. Negen mannen en zes vrouwen kozen ze, waaronder Evangelos Biskas, Rohiet Tjon Poe, Alison Duarte, Marit Beentjes, Celine Werkhoven en Majon van der Schot, allen dansers die via hun banden met Fontys geen onbekenden zijn in Tilburg. Komende herfst wordt er getraind met choreograaf Pim en worden de dansscènes opgenomen. Hiermee wordt Poor Boy geen dansfilm, wel een film met dans, of een film waarin de dans op zijn minst een opmerkelijke rol speelt. Niet voor niets maakte Ramón Gieling in 1996 de documentaire Detail Unwound over de bijzondere samenwerking tussen choreograaf William Forsythe en componist Thom Willems. Zijn fascinatie voor de dans is groot. Met het script voor Poor Boy en met verschillende samenwerkingen op Brabantse bodem, wisten Ramón en zijn team zich te verzekeren van de ondersteuning van Brabant C. Met de belofte om waar mogelijk kennis te delen en inspiratie en energie te brengen. Vandaar ook deze Talent Talk. De hoofdrollen in Poor Boy worden gedragen door 3 befaamde acteurs: Thekla Reuten (o.a. The American), Johan Heldenbergh (o.a. De Helaasheid der Dingen, Broken Circle Breakdown) en Valentijn Dhaenens (o.a. Stranger in Paradise).

Synopsis Poor Boy
Regisseur Boy Talma maakt na 7 jaar weer een film, met de mythologische figuur en womanizer Sisyphus als hedendaagse hoofdpersoon en de schilderijen van Jeroen Bosch als magische achtergrond. Vlak voor aanvang verneemt Boy dat hij nog 9 maanden te leven heeft. Hij besluit het vonnis geheim te houden, maar zijn leven en de muziek en dansscènes die hij bedenkt voor zijn film beginnen als een hallucinatie samen te vloeien.

Over de Talent Talks
In de Talent Talks geven makers een kijkje in de keuken van hun maakproces. Speciaal voor Moving Futures presenteren we een avond in het teken van Dans & Film. Want hoe maak je nu eigenlijk een goede dansfilm? En maak je die samen of alleen? We gaan in gesprek met professionals uit de twee vakgebieden. We brengen choreografen, dansers en filmmakers dichter bij elkaar. Ontmoet elkaar tijdens de borrel na de Talent Talks.

Dialoog