Inside a residency – Homo Ludens

Anton van der Sluis

De Spelende Mens

Anton van der Sluis onderzocht in februari 2021 samen met Nick Deroo de ‘Homo Ludens’ (de spelende mens) en verschillende lagen van spelen. De Nieuwe Oost Arnhem – Theater aan de Rijn was hun speelplaats.

Tijdens het Moving Futures festival 2021 geeft Anton elke dag een ‘kijkje in de keuken’ van zijn residentie rondom het thema ‘Homo Ludens’, de spelende mens. Samen met Nick Deroo onderzocht hij verschillende lagen van spelen: van heel erg buitenkant met kostuums, tot fysieke transformaties, tot spelen met alleen een lichaamsdeel.

Deze week geeft Anton een kijkje achter de schermen van zijn residentie en neemt hij je mee in zijn onderzoek door elke dag een element uit te lichten wat hij heeft onderzocht. Zo gaat hij deze week samen met jou door het transformeren tot karakters, spelen met schouders en tenen, tot een heuse roodkapje scène en kun je zien hoe een idee langzaam meer(dere) vorm(en) krijgt.

Over Anton van der Sluis

In het werk van Anton staat de fysieke empathie van de toeschouwer centraal. Door de precisie van de beweging en de vervreemdende transformaties van het lichaam, nodigt hij de toeschouwer uit om hun eigen lichamelijkheid en fantasie te herontdekken. Zijn werk verbeeldt op poëtische wijze de pogende en soms falende mens en is hierdoor niet alleen komisch, maar ook tragisch in zijn herkenbaarheid. >Lees meer over Anton op de Makerspagina

van do 22 t/m wo 28 april verschijnt er elke dag een nieuwe video online. Deze content wordt gebundeld besproken op de laatste festivaldag: donderdag 29 april, om 19.00 uur.

Bekijk hier alle videos >

online