Double bill: Last Resistance | Annemijn Rijk & Cold Hawaii | Sigrid Stigsdatter Mathiassen

Annemijn Rijk

Last Resistance
Annemijn Rijk | Dans Brabant

Last Resistance is een duet tussen het om zich heen grijpende lichaam van een jonge man en de heldere, warme stem van de berichten die hij afspeelt, opnieuw en opnieuw en opnieuw. Vasthoudend aan dat wat hij nog heeft, in een wanhopige poging om van de stem te horen hoe het nu verder moet, hoe het koude zweet op zijn lichaam te dragen zonder haar.

Cold Hawaii
Sigrid Stigsdatter Mathiassen | Dansateliers Rotterdam

In Cold Hawaii trekt danskunstenaar Sigrid Stigsdatter Mathiassen zich terug op een eiland van hartenpijn. Ze verkent daar de eindeloze leegte, het genot en de ruimte van pauze en stilte nadat iets kapot is gegaan. Zoals hartenpijn komt en gaat, zo creëert Sigrid een personage dat opkomt en weer verdwijnt. Met beweging, geluid en woorden beweegt ze tussen de harde realiteit en de zachte werelden van haar fantasie.

Online te zien:
woensdag 28 april, 20.00 uur
Kaarten € 9,00
Koop hier je kaarten

 

 

combi programma

Last Resistance
Concept, choreografie en tekst: Annemijn Rijk Dans: Blazej Jansinski Stem: Tessa Stephenson Compositie: Aura Bouw Editor: Anna van der Kruis Grafisch ontwerp: Loes Verstappen Beeld: William van der Voort Producent: Makershuis Tilburg Met speciale dank aan: De Nieuwe Vorst, Chassé Theater Breda,  DansBrabant, United-C

Last Resistance is na Re:Born (The Abject Body) het tweede deel van het raamwerk Body of Art; een meerjarig project van choreografe Annemijn Rijk, waarin ze onderzoekt wat ons lichaam ons kan vertellen over ons mens-zijn.

Cold Hawaii
Concept, choreografie en performance: Sigrid Stigsdatter Mathiassen Productie: Dansateliers, Azkuna Zentroa (Bilbao, ES) Financieel mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam.