Monumentum

Vloeistof

Een ode aan de kwetsbaarheid.

De mogelijkheid om de traditionele beschouwende wereld van de toeschouwer te veranderen geeft nieuwe speelruimte. Wat als we het gezichtspunt drastisch veranderen? En wat als je als toeschouwer midden in de intieme ruimte tussen een man en een vrouw word gezet? Hoe ga je om met de rol van voyeur zo dicht op de huid, met de volledige vrijheid om ieder plooitje ongegeneerd te bestuderen en daarbij zelf te kiezen waar je op focust?

Dit drieluik bestaat uit drie films, waarbij in iedere film een stel van een andere leeftijd – tussen 20 tot 70 jaar – te zien is.

Het bewegingsconcept is minimalistisch: in een verstilde, langzame beweging proberen de twee zich constant te verhouden tot elkaar, tot de lichtbron en de onmetelijke ruimte eromheen. Je ziet toenadering en strijd; een ambigu spel tussen kwetsbaarheid en kracht. Zo dicht op de huid verandert een plooitje, de klopende slagader, een gespannen pees in een monumentaal landschap. Wie ben jij in dit landschap?
Bob Driessen en Vloeistof vonden elkaar in de gezamenlijke fascinatie voor ruimtebeleving en vr-film. Al jaren geleden wilde Bob aan de slag met 360-film; nu is de technologie er eindelijk klaar voor. Ze stapten het onderzoek in door niet alleen naar de grenzen te kijken van wat hardware aankan, maar juist ook eroverheen.
Installatie
Choreografie:  Anja Reinhardt Dans: Amy Galeandrea Beugger, Izah Hankammer, Kris Adem, Miquel de Jong Muziek: Jesse Koolhaas Financier: Stichting Stokroos Tilburg Film: Bob Driessen Dank: Ad van Iersel