Moving Sounds

Ruben Chi

In Moving Sounds komen vier dansers van verschillende achtergronden samen. Ze maken een reis door verschillende muziekgenres, herinneringen en gevoelens. Wat zijn de verschillende ritmes van het leven en hoe klinken deze als ze samensmelten? Wanneer passen we ons aan aan het ritme van de ander en wanneer kiezen we onze eigen weg? In deze dynamische performance creëren de dansers zelf de muziek die het ritme van de bewegingen bepaalt en ontdekken ze daarmee de verschillende ritmes van het leven.

Internationaal bekend urban danser Ruben Chi creëert met Moving Sounds zijn eerste voorstelling bij productiehuis De Nieuwe Oost. Ruben is naast danser en choreograaf een spil in de urban scène: als organisator van het urban-event SoulSypher biedt hij door middel van met battles, jams, workshops en talkshows een plek voor urban culture in Arnhem, een platform voor uitwisseling tussen nationale en internationale urban dansers. Daarnaast is hij docent aan de urban dansopleiding aan ROC Rijn IJssel in Arnhem en Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Moving Sounds gaat tijdens Moving Futures 2020 in première in Arnhem.

rubenchi.com

Voorstelling

Choreograaf, danser, muzikant: Ruben Chi | In samenwerking met muzikanten/dansers: Argil “Synthazoid” Randon, Oscar “Ozzi” Starink, Thien Bao | Dramaturgisch advies: Shailesh Bahoran | Kostuums: Mirte Engelhard | Fotografie: Edwin Smits | Trailer: Kyllian Hazes