Not on this Earth – The Void of Longing

Keren Rosenberg

Als we de mogelijkheid zouden krijgen om een nieuwe ruimte te creëren op basis van alles wat we weten, wat voor soort ruimte zal het dan zijn? Welk waardesysteem zal het houden?

Op het toneel zijn twee lichamen bezig met het bouwen en afbreken van een nieuw stuk land, met hun lichamen en voor hun lichamen. Hun reizen zijn zwaar en veeleisend. Het land is nep en onverzettelijk, het geluid dreigt alles te overspoelen, hun energie en vlees is hun enige drijvende kracht. Maar het gefluister van hun ziel is puur en luid: samen vormen ze een nieuwe huid.

Not on This earth – The Void of Longing is een fysieke en spirituele reis die het lichaam terug in de tijd wil brengen – naar zijn wortels, naar zijn essentiële vorm: grenzeloos en zuiver. Het is een gebed voor vrijheid van de sociale beperkingen van geslacht, nationaliteit, kleur en religie.

Performance

Concept & Choreography: Keren Rosenberg Performers & Collaborators: Nik Rajšek & Keren Rosenberg Composition: Raphael Vanoli Light design: Arthur Duijzers Dramaturgy: Jesus de Vega Coaching: Suzy Blok Creative producer & Production manager: Willem van Rossum Production & Publicity: Hedwig van der Zwaal & Moreno Perna Photography: Alwin Poiana  Made with Support of Fonds Podium Kunsten, Prins Bernard Cultuurfonds, Dansmakers Amsterdam.