Panflutes & Paperwork

Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage

Panflutes & Paperwork is een samenwerking tussen choreograaf Ingrid Berger Myhre en componist Lasse Passage. In het duet nemen ze bestaande verwachtingen over muziekontwikkeling voor dans en het dansen op muziek als uitgangspunt. Ze gaan op speelse wijze in op de conventionele relatie tussen de twee disciplines. Samen zoeken ze naar een manier om de elementen volledig samen te smelten. Zijn ze in staat om het collectief boven individuele voorkeuren en neigingen te laten uitstijgen?

“When the form is in place, everything within it can be pure feeling” – A.Schöenberg

De titel belicht het contrast tussen droog en “nat”. Waar Panflutes staan voor het speelse, sensationele en passievolle, staat Paperwork voor het formele en bureaucratische. Myhre en Passage hebben beide een luchtige benadering van compositie en delen een voorkeur voor subtiele humor.

★★★★ – de Volkskrant:
‘Lachwekkend en lief, zoals ze proberen alles (ook elkaars talent) te delen in dit kleine uur vol luchtig uitgevoerde nonsens-spelletjes. Sterk is de opening met een synchroon vertolkt dadaïstisch gedicht vol duo-woorden: fish & chips, meet & greet, up & down. Evenals het zittend uitgevoerde duet vol scherpe hoofdknikken, op ritmisch geroffel van vier percussiehoutjes.’

“Ingrid heeft een uitgelezen kijk op het combineren van tekst, dans, beeld en geluid. Door de intelligente manier waarop ze deze elementen combineert maakt ze haar werk toegankelijk voor een breed publiek.” Kristin de Groot, Dansateliers

Voorstelling

Concept, performance: Ingrid Berger Myhre, Lasse Passage Co-productie: Dansateliers, Black Box Teater, CSC Bassano Del Grappa Financieel ondersteund door: Fonds Podiumkunsten, Arts Council Norway Mede mogelijk gemaakt door: P.A.R.T.S., Rimi/Imir Senter for Scenekunst, Moving Futures Festival, WP Zimmer.