Punk Your Spirit

Keren Rosenberg

Going Primal – deel 2: Punk your Spirit
3 solo’s van mensen die hun eigen innerlijke geest ontketenen

Going Primal is een fysieke en rituele performatieve roman van Keren Rosenberg die bestaat uit zes hoofdstukken van collectieve performatieve ervaringen, die het lichaam terug willen brengen in de tijd, naar zijn oorspronkelijke wortels en vorm: grenzeloos en vrij.

In een serie van zes delen wil Keren Rosenberg interdisciplinaire hybride performatieve ervaringen creëren voor haar publiek, zowel in het echte leven als in virtuele omgevingen.
Het verbindende element tussen de delen is dat ze allemaal voortkomen uit dezelfde onderzoeksvraag: “Als we de mogelijkheid zouden krijgen om een ​​nieuwe ruimte opnieuw te creëren op basis van alles wat we weten, wat voor ruimte zal dat dan zijn? Welk waardesysteem past het? ” Elk van de delen biedt een andere ervaring die reflecteert op deze vragen.

In Punk your Spirit komen de twee dansers uit het vorige hoofdstuk (Not On This Earth – The Void Of Longing) weer tot leven, begeleid door een gedurfde instrumentale en fysieke solo van Richard van Kruysdijk. Hun lichamen komen tevoorschijn en beginnen fysiek te transformeren, aangejaagd door de opheffende kracht van geluid en trillingen. De muziek van Richard van Kruysdijk is extreem aanwezig, emotioneel en fysiek.

De lens van videokunstenaar Nicola Cavalazzi wordt tijdens de hele ervaring gechoreografeerd. Zijn kijk als getuige op het podium wordt op de achterwand geprojecteerd, waardoor de toeschouwers de mogelijkheid krijgen om verschillende realiteiten en perspectieven die tegelijkertijd plaatsvinden te ervaren.

In de speciale filmbewerking voor Moving Futures Festival maakt videokunstenaar Nicola Cavalazzi een artistieke bewerking die is geïnspireerd op het thema Going Primal en de outdoor rave-ervaring.

Online te zien:
do 22 april, 20.00 uur,
Koop hier je kaarten (à € 9,00)

Aftertalk
Na afloop gaat Keren Rosenberg in studio.x in gesprek met Carmen Muskee, danscurator van We Are Public. Lid van We Are Public? Dan kun je gratis naar de voorstelling.

Deel 3 van Going Primal: Re-Connect is te zien op donderdag 29 april.

Lees meer over Going Primal 

Lees meer over Body House

Online voorstelling

Credits
concept, choreography     Keren Rosenberg
performers             Nik Rajšek, Keren Rosenberg
composition             Richard van Kruysdijk
light design             Prem Scholte Albers

Video artist            Nicola Cavalazzi

Photographer        Alwin Poiana
Artistic advisor         Jesus de Vega

Producer            Florain Verheijen

PR & communication     Coralie den Ardel

coaching             Suzy Blok