Re-Connect

Keren Rosenberg

Going Primal – Chapter 3: Re-Connect
Een meeslepende virtuele gemeenschappelijke dansact

“Ook al kunnen onze lichamen elkaar fysiek niet ontmoeten, we kunnen virtueel en energetisch een tijdelijke stam vormen. Samen nodigen we je uit in ons experimentele universum door actief deel te nemen met je bewegende lichaam en met je open hart .”

Going Primal is een fysieke en rituele performatieve serie van Keren Rosenberg die bestaat uit zes delen van collectieve performatieve ervaringen, die het lichaam terug willen brengen in de tijd, naar zijn oorspronkelijke wortels en vorm: grenzeloos en vrij.

In een serie van zes delen wil Keren Rosenberg interdisciplinaire hybride performatieve ervaringen creëren voor haar publiek, zowel in het echte leven als in virtuele omgevingen.
Het verbindende element tussen deze hoofdstukken is dat ze allemaal voortkomen uit dezelfde onderzoeksvraag: “Als we de mogelijkheid zouden krijgen om een ​​nieuwe ruimte opnieuw te creëren op basis van alles wat we weten, wat voor ruimte zal dat dan zijn? Welk waardesysteem past het? “ Elk van de delen biedt een andere ervaring die reflecteert op deze vragen.

In Re-Connect neemt performancekunstenaar, choreograaf & ontwikkelaar van de Body-House fysieke praktijk Keren Rosenberg (NL) de online performance ruimte van AEJAA over in samenwerking met Moving Futures Festival en Korzo’s Studio X. In het 3e deel van de performatieve serie Going Primal verbindt Rosenberg virtueel live met een internationaal team van soulmate-artiesten uit Berlijn, Athene, Londen en Arnhem. Samen creëren ze een visuele, sonische en fysieke verkenning van actieve interconnectiviteit door afstand. Toeschouwers uitnodigen om samen met hen opnieuw verbinding te maken met hun eigen bron van energie en lichamelijke vitaliteit met de bedoeling om de verborgen innerlijke geest te ontketenen.

Re-Connect bestaat uit drie delen:

  • Live gestreamde Body – House sessie van theater Aan de Riijn samen met de studenten van Artez Academy. Te volgen via Zoom
  • Summoning: een live optreden van Keren in samenwerking met muziekproducent / drummer Gerrie Spaansen (NL) en lichtontwerper Prem Scholte Albers (NL)
  • Een meeslepende virtuele rave-ervaring: meegevoerd op de golven van het kloppende geluid van elektronische DJ / producer Bias (Griekenland), live visuele manipulaties van videokunstenaars Nicola Cavalazzi (VK) & Christos Atzin (Duitsland) in samenwerking met alle nationale en internationale online kijkers.

.Hoe voor te bereiden:

  • Draag je favoriete comfortabele feestkleding,
  • Dim je lichten,
  • Zorg dat je je favoriete drankje bij de hand hebt
  • Maak verbinding met je computer en gebruik je beste luidsprekers
    … En je bent klaar om te gaan!

Online te zien en beleven op
Donderdag 29 april, 20.00 uur
Koop hier je kaarten à € 9,00

Deel 2 van Going Primal: Punk your Spirit is te zien op donderdag 22 april

Lees meer over Going Primal 

Lees meer over Body House

Lid van We Are Public? Dan kun je met je pas gratis naar deze voorstelling >

Online voorstelling

Concept & choreography: Keren Rosenberg in collaboration with the Re-connect team & Aejaa

performers: Students of Artez,  Online participants & Keren Rosenberg

Live Music: Gerrie Spaansen, Bias

Video Artists: Nicola Cavalazzi & Christos Atzin

Light Design: Prem Scholte Albers

Photographer: Nicola Cavalazzi & Alwin Poiana

Artistic advisor: Jesus de Vega

Producer: Florain Verheijen

PR & communication: Coralie den Ardel

Coaching: Suzy Blok