Re:Born

Annemijn Rijk

Een korte dansfilm over opstaan.
Alsof het net uit de lucht ter aarde is gestort. We zien een wezen roerloos op de grond, onder het slijm en met net genoeg kracht om te ademen. De lange benen uitgestrekt, de knieën knokig. Het gezicht verborgen onder de armen, anoniem, alleen. Om te overleven ligt een ogenschijnlijk onmogelijke uitdaging in het vooruitzicht: Opstaan.

Hoe kom je overeind als je zo hard het leven in geworpen bent? Hoe ga je verder als het leven je koud op je dak valt? Hoe sta je op als je niet weet hoe je lichaam bij elkaar te rapen? ‘Re:Born’ gaat over een kracht die gevonden moet worden en die gevoeld moet worden in iedere vezel, de kracht die nodig is om (opnieuw) te geloven in het lichaam, die nodig is om (weer) op te staan.

Over de lecture performance
In deze korte lecture performance zetten choreografe Annemijn Rijk en danseres Nicole van den Berg aan de hand van fysieke voorbeelden de choreografie van de film Re:Born uiteen. De makers nemen u mee door de gemaakte keuzes in het creatieproces vanaf het allereerste concept tot aan de uiteindelijke film. Hoe laat een dansmaker zijn publiek kijken naar een lichaam? Welke invloed heeft film op de benadering van dans?

Film

Dans: Nicole van de Berg
Concept en choreografie: Annemijn Rijk
Regie: Fleur Bax
Director of photography: David van der Drift
Muziek: Aura Bouw
Camera assistentie: Noa Kosanovic
Regie assistent en geluid: Flip Kwakkel
Makeup artist en stillsfotografie: Sophie Gipmans
Colorist: Erik Wiedenhof
Re:Born werd gemaakt met financiële steun van financial: Makershuis Tilburg, Makersfonds Tilburg, Province of Noord-Brabant, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant