SHORTS – Filmprogramma

Arnhemse Meisjes

Filmprogramma met korte dansfilms en interviews met de makers van de film. Op het programma:

Memories of the Future
Arnhemse Meisjes
Danscollectief Arnhemse Meisjes wil de afstand in coronatijden overbruggen door dans dicht bij mensen te brengen met de dansfilm ‘Memories of the Future’. De beelden en bewegingen vertellen het verhaal van één mens en ieder mens tegelijkertijd. >Bekijk de trailer

Something Soft
Marta & Kim
Marta en Kim zijn een Nederlands/Noors duo, dat circus en dans combineert. Met drie lichamen creëren zij één organisme, een ecosysteem dat oneindig in beweging is. Laat je meenemen door deze wonderlijke bewegingsstructuren en bekijk Something Soft, een korte film gemaakt in samenwerking met filmmaker Paul Sixta.

Moving Sounds
Ruben Chi
Moving Sounds is een korte film, een dynamische reis langs ritmes en verhalen. Samen met dansers van verschillende achtergronden zoekt choreograaf Ruben Chi een connectie met ieders innerlijke ervaringen. Ze creëren zelf de muziek die het ritme van de bewegingen bepaalt en ontdekken ze daarmee de verschillende ritmes van het leven.

Chameleon
Joseph Simon
In zijn eerste dansfilm Le Faune keek de camera vanuit het perspectief van een teruggetrokken faun. In deze tweede film Chameleon draait Joseph Simon de camera om en brengt dit eenzame schepsel zelf in beeld, in de belichaming van een kameleon. Een dier vol ambiguïteit, fluïditeit en veranderende verlangens. Het zoekt en jaagt iets na. Via de texturen en kleuren duikt de camera onderhuids in een poging om het viscerale te verbeelden.

Online te zien:
Zondag 25 april, 16.00 uur
Kaarten € 9,00
Koop hier je kaarten >

Lid van We Are Public? Dan kun je met je pas gratis dit programma bekijken >

Filmprogramma