The Beauty of Falling Apart

Hilde Elbers & Heather Ware

Choreografen/dansers Heather Ware en Hilde Elbers delen een diepgewortelde passie voor het buitenleven, voor de natuur. Ze zijn geïntrigeerd door het moment waarop de kracht van de natuur verandert van bevrijdend in bedreigend, het moment waarop onze eigen onbeduidendheid op de proef wordt gesteld en de drang om te overleven het overneemt. De blootstelling eraan vereist dat we onze eigen veiligheid vinden.

Vertrekkend vanuit dit gedeelde thema maakten Hilde en Heather twee radicaal verschillende solo’s voor elkaar waarbij Heather in Hildes werk danst en Hilde in Heathers werk. Op het moment dat de solo’s hun vorm kregen, voelden beiden de noodzaak om ze meer te laten zijn dan de som der delen. Wat zou er gebeuren als deze twee realiteiten met elkaar in contact zouden worden gebracht? Hoe beïnvloedt de aanwezigheid van de ander onze beleving en welk beroep doet zijn of haar aanwezigheid op ons empatisch vermogen?

The Beauty of Falling Apart is een mentaal experiment via het lichaam, een ongebruikelijke maar verleidelijk precieze oefening in kijken en beleven. We zien hoe twee mensen op heel verschillende manieren vertrouwen trachten te vinden en proberen zich ‘veilig genoeg’ te voelen.

Foto: William van der Voort.

Voorstelling

Concept, choreografie en performance: Hilde Elbers, Heather Ware
Muziek: Arthur van der Kuip
Lichtontwerp: Ellen Knops
Dramaturgie: Anne-Marije van den Bersselaar en Moos van den Broek
Styling kostuums: Lotte Milder
Met dank aan: Nederlandse Dansdagen (NL), ICK Amsterdam, LeineRoebana, Rozemarijn de Neve.

The Beauty of Falling Apart is een coproductie van DansBrabant en Podium Bloos. Ondersteund door het Performing Arts Residency program van Banff Centre for Arts and Creativity (CA) en de gemeente Breda.