Triple Bill: Neptune en Black Venus | Lois Alexander & Ruins | Fubunation

Lois Alexander

Triple Bill met Neptune en Black Venus van Lois Alexander, en Ruins van FUBUNATION (Aerowaves Twenty 21)

NEPTUNE
Wat kan water ons leren over verandering en over het loslaten van oude systemen? Omringd door smeltende ijsblokken verkent Lois Alexander de structuren die zwarte vrouwen door de geschiedenis heen hebben beïnvloed. Ze herschrijft het verhaal vanuit haar eigen perspectief. Lois gebruikt eigenschappen van water om de vloeibaarheid in relatie tot het zelf te onderzoeken. Door het samengaan van dans, beeldende kunst en geluid creëert Neptune een universum dat de verbeelding stimuleert om nieuwe manieren van bestaan ​​en empowerment vorm te geven.

BLACK VENUS
In haar nieuwe videowerk Black Venus onderzoekt Lois Alexander Afro-Diaspora spiritualiteit, moederschap en afrekening met de afwezigheid van verwanten.  Lois werkt met haar lichaam als een verbindingspunt om het potentieel voor veelvoud en genezing kracht bij te zetten.

Lees meer over Lois Alexander

RUINS
Waddah Sinada en Rhys Dennis openen de dialoog rond de mythe van mannelijkheid zoals die wordt gevoeld in de pan-Afrikaanse diaspora. Ze deconstrueren de machtsstrijd in zichzelf en vinden de balans tussen conflict, kwetsbaarheid en wederzijdse afhankelijkheid. Door dit te doen, nemen en herstellen ze hun diepere angsten die ze zo goed hebben geleerd te maskeren. Ruins is een interdisciplinair project met live performance, film en fotografie. Dit werk is een verslag van het generatietrauma dat mannen uit gemarginaliseerde groepen hebben geërfd met de missie om een ​​ruimte te creëren waarin de zwarte mannelijke figuur beter zichtbaar en eerlijk vertegenwoordigd is in zijn volledige complexiteit.

Lees meer over Fubunation >

Online te zien:
Zaterdag 24 april, 20.00 uur
kaarten € 9,00
Koop hier je kaarten >

Met een aftertalk via Zoom met Lois Alexander en Fubunation. Klik hier voor de link

We Are Public lid? Dan kun je gratis naar deze voorstelling >

Online voorstelling