Verlaten Vrouwen

Arnhemse Meisjes

Vrouw zijn. Het is meer dan eens onderwerp van verhitte discussies. Verscheurd tussen stereotypes van moeder, maagd of hoer enerzijds, en de vrijgevochten, onafhankelijke feminist anderzijds. Het startpunt is een verlaten vrouw. Vanuit eenzaamheid en bedolven onder alle geconditioneerde lagen en opgelegde verwachtingen, op zoek naar haar schuilende kracht.

Verlaten Vrouwen is een toegankelijke dansvoorstelling voor de openbare ruimte, gecreëerd en gedanst door vijf vrouwelijke dansers van hedendaags danscollectief Arnhemse Meisjes. Opgezweept door het gitaarspel van muzikant Wout Kemkens, onderzoeken zij al dansend alle uithoeken en verschijningsvormen van het spectrum van ‘vrouw-zijn’: van kracht tot kwetsbaarheid en weer terug. Vanuit de vele clichés gaan zij op speelse en lichtvoetige wijze de diepte in en nemen je mee in een herkenbare zoektocht naar wat het is om anno 2020 vrouw te zijn.

Verlaten Vrouwen gaat tijdens Moving Futures Festival 2020 in première in Arnhem.

www.new-seeds.nl

Voorstelling

Makers en performers: Inbal Abir, Yeli Beurskens, Anna Fransen, Aida Guirro, Kim Tuerlings | Live muziek en compositie: Wout Kemkens 

Verlaten Vrouwen wordt ondersteund door Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, NORMA Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.