Vacature Artistiek Coördinator

11 juni 2020

 

Moving Futures Festival maakt een nieuwe generatie choreografen (inter)nationaal zichtbaar, gedragen door een landelijk netwerk van danshuizen en door de krachtenbundeling met lokale theaters en partners.

Moving Futures Festival is een reizend festival in 9 steden. Voor een nieuwe generatie dansmakers is dit festival de perfecte springplank om op meer plekken in binnen- en buitenland hun werk te laten zien. Hierbij denken we aan podia, festivals en alternatieve locaties in de openbare ruimte, zoals musea, bibliotheken, winkel- en buurtcentra, stations en pleinen.

We zoeken een Artistiek Coördinator om onze ambitie samen met ons vorm te geven.

Artistiek Coördinator

gemiddeld 8 uur per week

Wat doe je als Artistiek Coördinator?
De visie op het artistieke en inhoudelijke profiel van Moving Futures Festival vertaal je naar een duidelijke en aansprekende programmering met hoofd- en verdiepend contextprogramma dat per stad een eigen kleur krijgt. Dit gebeurt in samenspraak met de artistieke directie en zakelijk leider.

Je kerntaken zijn

 • Het artistieke beleid omzetten in festivalprogramma en context-programma (lokale inbedding).
 • Verantwoordelijk voor uitvoering van het festival in samenwerking met producent en technicus.
 • Verantwoordelijk voor het bewaken van het programmeringsbudget.
 • Bestendigen van het nationale netwerk en verder bouwen aan lokale netwerken die aansluiten op het artistieke profiel van MFF.
 • De directie adviseren over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van online en alternatieve vormen van programmering.
 • Aanspreekpunt zijn voor de theaters en partners in steden.

Wij zoeken
Een stevige gesprekspartner en meedenker met groot analytisch vermogen. Je hebt een hands on mentaliteit en bent in staat een aansprekend festival samen te stellen met een heldere artistieke visie. Je hebt een brede kennis van het podiumkunstenveld, met name van de danssector en bent volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de sector. Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau, hebt uitgebreide werkervaring in de branche en ervaring in het aansturen van een (project)team.

Wat bieden wij jou?

 • Een enthousiast team dat staat voor de nieuwe generatie van dansmakers.
 • Een inspirerende plek waar verschillende netwerken bij elkaar komen.
 • Ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling.
 • Ruimte om mee te denken over het samenstellen van een team.
 • Een uitdagende functie voor gemiddeld 8 uur per week (ZZP-condities volgens CAO Theater en Dans normen en Fair Practice)..

Geïnteresseerd?
We zijn een bouwende en groeiende organisatie, vol passie en ambitie. Moving Futures Festival hecht groot belang aan diversiteit, zowel in ons team en bij onze makers als binnen het festival. Daarom nodigen we graag sollicitanten uit met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen. Het festival in 2021 vindt plaats tussen 1 april en 5 juni.

Stuur je motivatie en cv vóór 1 juli 2020 naar zakelijk@movingfutures.nl, ter attentie van Tamara Keasberry, onder vermelding van ‘sollicitatie Artistiek Coördinator’. De eerste gesprekken vinden plaats via zoom op 2 en 3 juli 2020. De tweede ronde is een live gesprek dat plaatsvindt in Amsterdam, in de week van 6 juli 2020. Je bent bij voorkeur beschikbaar vanaf oktober / november 2020.