Vacature Coördinator Marketing & Communicatie

16 november 2020

Het hedendaags dansfestival Moving Futures biedt ruimte aan een nieuwe generatie dansmakers om hun werk te tonen. Het festival presenteert een gevarieerd palet aan boeiende, prikkelende, soms schurende performances, zowel in het theater als op onverwachte locaties, en biedt ruimte voor intieme ontmoetingen met de makers in een uitgebreid discipline-overstijgend contextprogramma. Het festival is geïnitieerd door vijf danshuizen; Random Collision (Groningen), Dansmakers (Amsterdam), Dansateliers (Rotterdam), De Nieuwe Oost (Arnhem) en DansBrabant (Tilburg). Het festival is als enige in zijn soort een reizend festival in negen verschillende steden door heel Nederland.

We zijn een jonge organisatie met een sterk fundament, en vertegenwoordigen de nieuwe generatie dansmakers en haar dito publiek. De komende vier jaar zetten we in op een verbreding van ons programma, samengesteld door een artistiek coördinator, en onze publieksgroepen.

Voor de zevende editie van Moving Futures van 1 april t/m 5 juni 2021 zoekt het festival een

Coördinator Marketing & Communicatie

gemiddeld 1 tot 1,5 dag per week

De functie
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, plannen en coördineren van de marketingstrategie & het communicatieplan van het festival. Je denkt inhoudelijk mee over het vormgeven van de online identiteit en hoe deze bijdraagt aan het festivalprogramma. Je coördineert de landelijke campagne en onderhoudt contact met de danshuizen en hun marketeers en theaters voor festivaledities in de verschillende steden. Je bent verantwoordelijk voor een helder festivalverhaal en de vertaling daarvan richting pers, drukwerk, social media content, nieuwsbrieven en website. Je zorgt hierbij voor eigen planningen en werkt aan manieren om nieuw publiek te bereiken/het huidige publiek uit te breiden. Je hebt veel contact met het grafisch bureau voor het ontwikkelen van alle uitingen.
Je werkt nauw samen met de artistiek coördinator en bent coördinator en aanspreekpunt van de marketeers van de danshuizen en de theaters.

Taken:

 • het ontwikkelen van de landelijke campagne, passend bij de identiteit en doelen van het festival.
 • doorvertaling campagnestrategie naar online en offline communicatiemiddelen, communicatieplanning & budgettering van het gehele project.
 • het samenbrengen van alle informatie van de festivalprogramma’s.
 • verantwoordelijk voor alle uitingen en aankleding van het festival: aansturen grafisch bureau.
 • online communicatie van het festival (storytelling, contentcreatie & planning, social media, nieuwsbrieven, website, advertisement).
 • genereren van landelijke persaandacht en onderhouden perscontacten/partnerships.
 • na afloop van het festival verwerk je alle bezoekcijfers in een overzichtelijke rapportage en schrijf je een inhoudelijke evaluatie op de behaalde doelen.

Wie ben jij?

 • Je geeft vorm en uitvoering aan de (digitale) marketing- en communicatiestrategie voor het festival en de organisatie als geheel.
 • Je bent flexibel en weet de eigenzinnige artistieke visie te vertalen in een passende marketing en communicatie aanpak, zonder zicht op het grotere geheel te verliezen.
 • Je bent goed in staat om te schakelen tussen strategisch en operationeel niveau en je weet koers te houden, ook binnen de professionele chaos en hectiek die horen bij het werken voor een festival.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring (minimaal 3-5 jaar) in een coördinerende marketing & communicatie functie: het bedenken en ontwikkelen van (digitale) campagnes, aansturen van een team en contact met vormgevers.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden je:

 • Freelance opdracht voor gemiddeld 1 tot 1,5 dag per week van januari t/m juni met pieken rond de aanloop naar de opening van het festival.
 • Salariëring volgens de cao Toneel en Dans, afhankelijk van leeftijd en ervaring.
 • Een dynamische werkplek midden tussen dansers, performers en makers op verschillende plekken in Nederland.
 • De intentie om je meerjarig mee te laten groeien binnen het team.

Bij Moving Futures vinden we het tonen van verschillende perspectieven vanzelfsprekend en noodzakelijk. We streven ernaar dat onze organisatie, de makers met wie we werken en ons publiek een afspiegeling vormen van onze diverse samenleving. Voor onze vacature nodigen we nadrukkelijk kandidaten uit die een nieuw perspectief toevoegen.

Hoe te reageren:
Stuur je motivatie & CV voor 30 november naar Jasper van Luijk: jasper@movingfutures.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats op 7 december. De tweede gesprekken vinden plaats op 10 december. Aanvang functie in overleg, bij voorkeur per 4 januari 2021.

Neem voor meer informatie over de functie contact op met: Tamara Keasberry (zakelijk leider) zakelijk@movingfutures.nl.

 

 

Beeld: Keren Rosenberg