Vier sterren voor Tremble in de Volkskrant

17 februari 2020

 

 

 

 

Annette Embrechts schreef voor de Volkskrant over TREMBLE: “vier verende lichamen door de witte ruimte. Ze bouwen een architecturaal kunstwerk, een onzichtbare plattegrond die oplost zodra hij is ‘getekend’…Voetenwerk verspringt ritmisch en ingenieus – hier toont zich de percussionist. En ze houden de extase precies in toom.”

We vroegen Andreas wat dans of wat deze voorstelling het publiek kan vertellen: “Ik hoop dat dans een kracht wordt die je meeneemt zonder uitleg. Het is er om je te ontroeren, zodat je kunt begrijpen wat het is om in beweging te zijn. En dit stuk is ook een uitnodiging om je de trilling van het in beweging zijn te laten voelen. Mijn interesse ligt in het creëren van een ruimte die vertrouwd is maar toch open genoeg om de ruimte en de tijd te vinden om te reflecteren, om te verbeelden. Het is verbazingwekkend hoe onze gedachten deblokkeren en reizen als we in beweging zijn.”

 

Andreas ontving voor zijn afstudeerwerk The City, a skipping piece (School voor Nieuwe Dansontwikkeling 2018 – AHK) het Moving Forward Traject. Zijn artistieke werk vat hij samen onder de notie van afstanden zowel relationele, fysieke als metafysische. Hij is gefascineerd door wat als gelijkaardig of anders wordt beschouwd tussen lichamen, tradities en disciplines, en werkt met het spanningsveld daartussen. In 2019 ontving hij de Young Artsupport Award Amsterdam.

Hij blijft tijdens Moving Futures door Nederland springen, samen met de performers Sigrid Stigsdatter Mathiassen, Antonia Steffens, Charlie Laban Trier.

———–

**** De Volkskrant over TREMBLE >>>
Bekijk de volledige speellijst van TREMBLE tijdens Moving Futures >>>

Op 18 februari is TREMBLE ook in Amsterdam te zien. Dans op Dinsdag, Theater Bellevue >>>